Масляна, Сиропустний тиждень, Колодій
Масляна походить від старовинного язичницького свята проводів зими, що зберігалося після прийняття християнства. Це, перш за все багато ситної їжі, тому немає нічого поганого в тому, щоб в цей час поласувати та скуштувати самих різноманітних страв.
У цей період відзначали не лише завершення зими – зустріч весни, а й готувалися до найсуворішого посту, який розпочнеться у цьому році 27 лютого й триватиме аж до Великодня.
Останній тиждень м'ясниць в Україні носив кілька назв – Масляна, Сиропустний тиждень, Пущення, Загальниця, Ніжкові заговини, Колодій тощо.
У цей «смачний» тиждень перед Великим постом влаштовували народні гуляння, до яких пекли млинці, через це свято наз
...
Читати далі »