КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Баришівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Березень 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31


    Пошук

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 18.04.2024, 18:08

    Головна » 2014 » Березень » 27 » Зустріч профспілок з місією МВФ
    19:36
    Зустріч профспілок з місією МВФ
     
    Зустріч профспілок з місією МВФПредставники місії Міжнародного валютного фонду відгукнулися на ініціативу Федерації профспілок України і провели зустріч з представниками національних профцентрів України.

    Заголовною темою на зустрічі були соціально-економічні аспекти умов надання кредиту для української держави.

    В.о. Голови ФПУ Григорій Осовий наголосив, що проведення Урядом економічних реформ у жодному разі не повинно погіршити рівень життя людей, а навпаки, дати шанс на гідну працю. Інвестиції в модернізацію економіки, створення нових робочих місць – це те заради чого мільйони українців повстали і вийшли на майдани, щоб змінити життя на краще.

    Підписання Угоди про створення всеохоплюючої та поглибленої зони торгівлі з ЄС, поставить перед вітчизняною промисловістю нові виклики щодо конкурентоспроможності товарів і послуг національного виробника. Ми повинні бути підготовлені до роботи в нових соціально-економічних умовах», – акцентував виконуючий обов’язки Голови ФПУ.

    Профспілки нагадали главі місії Фонду в Україні Жерому Ваше,що восени минулого року він говорив про те, що від України не очікують різкого підвищення тарифів на енергоносії. Профспілки, підкреслив профспілковий лідер, стоятимуть на принциповій позиції щодо забезпечення прозорості при визначені нових цін і тарифів, а також вимагатимуть, щоб була надана переконлива аргументація у кожному конкретному випадку такого підвищення.

    Керівник місії Міжнародного валютного фонду Микола Георгієв поділився з представниками профспілок своєю оцінкою стану справ в Україні. Він підкреслив, що Україна знаходиться в дуже складній економічній ситуації. Головна причина – це, за його словами, непрофесійне управління країною, що тривало протягом багатьох років.

    Він схвально відгукнувся щодо ходу переговорів з українською владою, завдяки чому вдалося досягти значного прогресу в обговоренні цілою низки питань, що дозволить Україні взяти курс на проведення економічних реформ, покращення управління та стійке зростання.

    Помилковими назвав заступник Голови Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Романюк підходи представників МВФ, які визначили завищеними державні видатки на оплату працівників бюджетної сфери, і закликав зупинити дискримінацію і несправедливість по відношенню до працюючих в бюджетних галузях.

    Підсумком зустрічі стали домовленості про проведення у подальшому постійних зустрічей між профспілками та представниками Місії МВФ в Україні, зокрема тематичних зустрічей з питань заробітної плати, податкового законодавства, охорони навколишнього середовища.

     
    Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
    Переглядів: 360 | Додав: adminbar | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz