КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Баришівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2018  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30


    Пошук

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 19:59

    Головна » 2018 » Квітень » 20 » Зміни на доповнення до Галузевої угоди на 2016-2020 роки – внесено!
    14:27
    Зміни на доповнення до Галузевої угоди на 2016-2020 роки – внесено!

    Стан виконання зобов’язань сторонами соціального діалогу за Галузевою угодою між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки – стало сьогодні предметом розгляду V пленуму ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, що відбувся сьогодні у Києві.

    Участь у роботі заходу взяли Голова Профспілки Георгій Труханов, голова Федерації профспілок України, заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, члени ЦК Профспілки.

    Відкриваючи засідання пленуму Георгій Труханов наголосив, що соціальний діалог сьогодні – це важливий інструментом реалізації соціальної політики держави, ефективний засіб попередження та розв’язання соціальних конфліктів.

    «У час економічних потрясінь, які ми сьогодні переживаємо, соціальний діалог вже довів свою ефективність та може допомогти впроваджувати зміни і реформи, дотримуючись принципів справедливості та рівності, а також забезпечувати ефективну взаємодію соціальних партнерів з урахуванням їхніх інтересів», – підкреслив очільник освітянської Профспілки.

    За його словами головними інституціями соціального діалогу на національному рівні в Україні виступають – СПО репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок, СПО роботодавців, Національна тристороння соціально-економічна рада та Національна служба посередництва і примирення.

    Георгій Труханов підкреслив, що на галузевому рівні – між Профспілкою та Міністерством – відбувається постійний діалог, проводяться відповідні консультації та погодження документів. І, після слів подяки за конструктивну співпрацю, вручив заступнику міністра освіти і науки України Павлу Хобзею Почесний знак ЦК Профспілки «За соціальне партнерство».

    Заступник Голови Профспілки Сергій Романюк виступаючи на пленумі нагадав, що між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України укладено Галузеву угоду на 2016-2020 роки, яку підписано 23 листопада 2016 року та схвалено постановою пленуму ЦК Профспілки. На спільне звернення Міністерства та ЦК Профспілки Міністерством соціальної політики України 15 грудня 2016 року здійснено її повідомну реєстрацію.

    Він також наголосив, що сторони Галузевої угоди засвідчили домовленості забезпечувати контроль за виконанням документу. Сторонами угоди упорядковано низку неврегульованих законодавством трудових та інших проблемних питань, в тому числі робочого часу, умов праці, додаткової оплати за роботу вчителів, вихователів та інших педагогів у певних умовах, викликаних вимогами часу.

    Разом з тим, в освітньому законодавстві відбулися зміни, що потребують відповідного відображення в Галузевій угоді. Це стосується змін, які випливають з норм Закону України «Про освіту», «Про Державний бюджет України на 2018 рік», «Про вищу освіту», змін до Бюджетного кодексу України тощо.

    Сергій Романюк поінформував, що у квітні цього року відбулося засідання спільної комісії Міністерства та ЦК Профспілки для ведення переговорів і здійснення контролю за виконанням Галузевої угоди на 2016-2020 роки.

    Сторони конструктивно підійшли до обговорення, працювали над змінами і доповненнями і винесли на пленум фінальний документ, який гарантує соціально-економічний освітян в умовах реформування освітньої галузі на всіх її рівнях.

    Павло Хобзей виступаючи перед учасниками засідання повідомив про основні акценти роботи міністерства сьогодні, зокрема – впровадження освітніх реформ, зміни у підходах оплати праці освітян і науковців та фінансування освітніх установ, інклюзивне навчання, підготовку до запуску Нової Української школи, доопрацювання мовних статей та прикінцевих положень нового закону «Про освіту» тощо.

    Заступник міністра відзначив, що Міністерство освіти і науки України погоджується з аналізом виконання зобов’язань за Галузевою угодою і підтримує зміни і доповнення, напрацьовані спільною робочою комісією.

    «Цілі у нас одні і нам дуже важливо партнерство з Профспілкою. Сподіваємося, що співпраця Міністерства та Профспілки триватиме й надалі», – завершив Павло Хобзей.

    У своєму виступі Голова ФПУ Григорій Осовий наголосив, що питання розвитку соціального діалогу як на галузевому, так і на загальнонаціональному рівні є дуже важливим, але і дуже складним. А конкретна реалізація цього переговорного процесу вимагає професіоналізму та наполегливості.

    Григорій Осовий також високо оцінив діяльність Профспілки щодо забезпечення для працівників галузі гідних умов праці та її оплати. При цьому зазначив: у цих питаннях ще багато проблем, які вимагають більш активного та ефективного рішення. Також у своєму слові він приділив увагу актуальній проблемі незаконного зазіхання на профспілкову власність, адже ця тема є також актуальною і неодноразово розглядалася та обговорювалася на засіданнях Президії та Ради ФПУ.

    Після виступів та відповідей на запитання пленум схвалити проект змін до Галузевої угоди між Міністерством та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки, що підготовлений та узгоджений Спільною комісією, та доручив Голові ЦК Профспілки Георгію Труханову підписати зміни до Угоди від профспілкової Сторони.

    Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

     

    Переглядів: 283 | Додав: adminbar | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz