КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Баришівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Березень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031


    Пошук

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 18:06

    Головна » 2013 » Березень » 25 » Щодо ситуації з оплатою праці в бюджетний сфері
    21:51
    Щодо ситуації з оплатою праці в бюджетний сфері
    Щодо ситуації з оплатою праці в бюджетний сферіПрофспілка працівників освіти і науки України стурбована ситуацією, що склалася з рівнем забезпечення трудових прав працівників освіти за станом фінансування галузі на 2013 рік. 

    Зволікання з прийняттям Кабінетом Міністрів України постанови про підвищення розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки призвело до замороження рівня оплати праці переважної більшості працівників закладів та установ освіти. Продовжується порушення міжпосадових співвідношень працівників, посади яких відносяться до 1-2 тарифних розрядів.

    Передбачене в Державному бюджеті 2013 року фінансове забезпечення галузі освіти, яке не відповідає гарантіям ст.61 Закону України «Про освіту», загрожує загостренню проблем стосовно оплати праці освітян, оскільки його обсяги не гарантують виплату заробітної плати в установлених законодавством розмірах та у визначені строки. 

    На виконання вимог Закону України «Про оплату праці», Кодексу законів про працю України між Урядом та профспілками було проведено ряд переговорів щодо встановлення розмірів мінімальної заробітної плати та І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки. І за спільними домовленостями розмір І тарифного розряду мав стати 928 гривень з січня з поетапним збільшенням до 982 гривень з 1 грудня 2013 року. Проте, сьогодні розрахунки здійснюються рівнем грудня 2012 року.

    Профспілка працівників освіти науки України неодноразово направляла листи-звернення до Кабінету Міністрів України, Федерації профспілок України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України щодо необхідності прийняття рішення Уряду про збільшення розміру І тарифного розряду. 

    З проблемних питань оплати праці також відбувалися зустрічі представників Профспілки з урядовою стороною. Останні з яких були: 18 березня – консультації у Федерації профспілок України, 20 березня – обговорення у профільному комітеті Верховної Ради України. 

    Профспілка також працювала у складі Спільного представницького органу і з метою забезпечення соціально-економічних прав працівників усієї бюджетної сфери до Прем’єр-міністра України М.Я. Азарова надіслано спільне звернення голови ФПУ і голів п’яти Всеукраїнських профспілок бюджетної сфери – освіти і науки, культури, медицини, соціальних працівників та державних установ – з проханням підтримати позицію профспілок щодо якнайшвидшого вирішення питання перегляду розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС у 2013 році та сприяти вирішенню цієї проблеми. Адже зволікання викликає соціальну напругу в трудових колективах не лише освітян, а й загалом працівників усіх бюджетних галузей. 

    На спільне звернення Прем’єр-міністр України від 16 березня 2013 року дав доручення міністрам галузевих міністерств – подати узгоджені пропозиції щодо проекту постанови Кабміну, взяти участь у засіданні президії Федерації профспілок України та залучити представників профспілок до підготовки пропозицій щодо перегляду соціальних стандартів за підсумками І кварталу 2013 року. На засіданні президії, що відбудеться 28 березня, буде розглянуто питання стану забезпечення трудових, соціально-економічних прав і гарантій працівників бюджетної сфери та солідарних дій профспілок. 

    Профспілка працівників освіти і науки України сподівається, що доручення Глави Уряду буде виконано, а Кабінет Міністрів України прийме конструктивну і виважену постанову. 



    Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
    Переглядів: 351 | Додав: adminbar | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz