КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Баришівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031


    Пошук

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 14:58

    Головна » 2011 » Травень » 16 » Профтелеграф інформує
    13:27
    Профтелеграф інформує
    Шановні колеги!

    Вітаємо Вас з конкретним результатом профспілкових солідарних дій на подолання дискримінації в оплаті праці працівників бюджетної сфери!!!
    Складний переговорний процес, консультації на найвищому рівні та консолідовані дії профспілок створили передумови для прийняття Урядом рішення (додається), що відкриває практичну можливість реалізації норм Генеральної угоди щодо поетапного відновлення повноцінної Єдиної тарифної сітки.
    Зазначене дозволило керівництву бюджетних профспілок прийняти рішення про недоцільність проведення 17-18 травня Всеукраїнської акції протесту.
    Зусилля профспілок зараз акцентуються на проведенні змін до Державного бюджету України на 2011 рік, які мають фінансово унормувати рішення КМУ, а також на забезпеченні передбачення в проекті Держбюджету на 2012 рік необхідних фінансових ресурсів для прискореної етапності зближення базового тарифу ЄТС і мінімальної зарплати.
    Дякуємо за Ваш внесок щодо захисту працівників бюджетної сфери!

    Попереду ще багато роботи, але вже з конкретним позитивним результатом!

    З повагою і вдячністю
    заступник Голови ФПУ
    Сергій Кондрюк




    11.05.2011 | 12:08 |

    Уряд починає прискорене підвищення заробітної плати для працівників бюджетної сфери

    На виконання доручення Президента України та відповідно до відновлення економіки, Уряд починає прискорене підвищення заробітної плати для працівників бюджетної сфери. Про це Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив сьогодні, розпочинаючи засідання Кабінету Міністрів.
    «В умовах, коли в світі дорожчає нафта, продовольство, а слідом за цим – практично всі товари, і коли таке подорожчання неминуче з імпортом приходить в Україну, Уряд першочергову увагу приділяє підвищенню соціального захисту і тому, щоб доходи громадян не відставали від подорожчання життя. Це є головне завдання соціально-економічної політики», - заявив Микола Азаров.
    За його словами, зараз надзвичайно важливим є подолання перекосів та диспропорцій в оплаті праці, особливо освітян, медиків, працівників культури та інших працівників бюджетної сфери.
    Як повідомив Прем'єр-міністр, вчора під час зустрічі з представниками профспілок працівників освіти і охорони здоров’я він наголосив, що Уряд прискорить виконання зобов’язань в рамках Генеральної угоди з профспілками і роботодавцями.
    Микола Азаров наголосив, що з 1 липня 2011 року буде достроково збільшено розмір посадового окладу працівника 1 тарифного розряду, що дозволить на три місяці раніше ліквідувати розрив між посадовим окладом та мінімальною заробітною платою. Він нагадав, що раніше таке збільшення планувалося з 1 жовтня.
    Більше того, за словами Глави Уряду, Кабінет Міністрів розпочав ліквідацію зрівнялівки в оплаті праці працівників 1-7 тарифних розрядів. Таке підвищення стосується 3,5 млн. працівників. «Завдяки нашим рішенням заробітна плата, наприклад вчителя, підвищиться поточного року на 170 грн., лікаря-хірурга – на 200 грн.», - заявив Микола Азаров.
    За його словами, Уряд також запроваджує виплату одноразової грошової допомоги випускникам медичних та фармацевтичних вузів, які виявили бажання працювати в сільській місцевості та селищах міського типу і уклали договір на строк не менше 3-х років, а також молодим спеціалістам, які працюватимуть на посадах лікарів загальної практики: сімейних лікарів, дільничних лікарів-педіатрів та лікарів-терапевтів. «Величина такої виплати дорівнює п’ятикратному розміру мінімальної заробітної плати. Тобто, цьогорічний випускник зможе отримати майже 5 тис. грн..», - пояснив Глава Уряду.
    Він зауважив, що з 1 липня 2011 року медичним та фармацевтичним працівникам, які підвищують свою кваліфікацію з відривом від роботи, буде зберігатись середня заробітна плата за місцем роботи. Крім того, для працівників сфери охорони здоров’я встановлюється виплата так званих «оздоровчих» в розмірі одного посадового окладу. Ця норма для медичних та фармацевтичних працівників буде діяти з 1 січня 2012 року.
    Також, за словами Миколи Азарова, з 1 вересня встановлюється виплата надбавки за вислугу років працівникам соціальної сфери – від 10 до 30 відсотків від посадового окладу. Її будуть отримувати працівники будинків-інтернатів, реабілітаційних центрів і т.д

    Департамент інформації та комунікацій з громадськістю
    Секретаріату КМУ

    Переглядів: 566 | Додав: adminbar | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz