КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Баришівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031


    Пошук

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 21:10

    Головна » 2014 » Жовтень » 1 » Літнім людям потрібні лише здоров'я, увага й мир
    19:45
    Літнім людям потрібні лише здоров'я, увага й мир
     
     
    Літнім людям потрібні лише здоров'я, увага й мир1 жовтня в усьому світі щорічно відзначається Міжнародний день людей похилого віку, а в нашій державі – ще й День ветерана. 
    Цей день – свідчення глибокої поваги і цивілізованого ставлення українського суспільства до найстарших представників громади, які закладали матеріальну й духовну базу незалежної держави.

    Мета Дня – популяризувати необхідність створення належних умов життя, а також розвивати систему соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян, людей літнього та похилого віку, для яких позаду залишився період продуктивної праці.

    В основі ціннісних ідей цього дня, з одного боку, нагадати всім людям про необхідність поваги і турботи до осіб старшого віку, подякувати їм за їхній внесок у розвиток і родин, і спільнот, і людського капіталу, і економіки; з іншого боку, утверджувати технології соціального розвитку людей похилого віку, їхньої соціалізації з навколишнім світом, який постійно змінюється та потребує щодо вирішення соціальних питань постійної компетентної або пріоритетної уваги урядів та місцевих громад. 

    До старшого покоління сьогодні належить кожний п’ятий (за класифікацією ВОЗ: 60-74 – люди похилого віку; 75-89 – старі; 90 років і більше – довгожителі).

    За міжнародною статистикою, нині вік кожного десятого жителя Землі становить 60 і більше років. В Україні тих, кому за 60, – 22 %.

    Вшановуючи цей День, ми щиро бажаємо вам, дорогі ветерани, миру, добра, міцного здоров’я, уваги від рідних і віри в краще життя!

    Ваша праця, ставлення до людей та духовних цінностей – це приклад для наслідування сучасному поколінню. Нехай ваші вчинки й поради надихають всіх нас на нові звершення на шляху розбудови нової держави і допомагають у створенні умов для гідного життя усіх громадян.

     
    Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
     
     
    Переглядів: 391 | Додав: adminbar | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz