КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Баришівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Березень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031


    Пошук

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 21:12

    Головна » Архів матеріалів
    ЦК Профспілки працівників освіти і науки України повторно звернувся до Уряду, а також до Міністра освіти і науки, молоді та порту України Дмитра Табачника з приводу необхідності прискорення прийняття постанови Кабінетом Міністрів України стосовно підвищення розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки.



    Управління соціально-економічного захисту







    Переглядів: 333 | Додав: adminbar | Дата: 04.02.2013

    ФПУ підтримано позицію ЦК Профспілки працівників освіти і науки України щодо необхідності прискорення прийняття Кабінетом Міністрів України відповідної постанови про підвищення в 2013 році розмірів посадових окладів працівників бюджетної сфери, оплата праці яких здійснюється на основі Єдиної тарифної сітки.

    Профспілка наполягає на забезпеченні Міністерством соціальної політики України при підготовці проекту постанови Кабінету Міністрів України домовленостей сторін соціального діалогу стосовно підвищення розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду ЄТС в 2013 році та забезпечення вимог Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік», статті 6 Закону України «Про оплату праці», статті 96 Кодексу законів про працю України.

    Управління соціально-еконо ... Читати далі »
    Переглядів: 369 | Додав: adminbar | Дата: 29.01.2013

    Студенти-стажисти, у разі виконання професійних робіт, отримуватимуть заробітну плату, а саме стажування обмежено 6-ма місяцями. Ці та інші норми містить «Порядок укладання договору про стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях і Типової форми договору на стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях», затверджений на засіданні Уряду 16 січня 2013 року.

    «Порядок» надає студентам можливість ще під час навчання здобути досвід професійної роботи, зафіксувати це в трудовій книжці, що сприятиме їх працевлаштуванню та закріпленню на робочому місці. Роботодавці матимуть можливість підготувати кадровий резерв належного рівня професійн ... Читати далі »
    Переглядів: 376 | Додав: adminbar | Дата: 23.01.2013

    «Український феномен» – бідності працюючої людини та шляхи підвищення рівня життя в державі обговорювали експерти від профспілок, громадських організацій, наукових установ, політикуму на прес-конференції у столичній інформаційній агенції ГолосUA 22 січня 2013 року.

    Реальна мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, межа бідності, заробітні плати у конвертах, тіньова економіка, психологічні умови виживання у «традиційній безвиході» – питання, які найперше цікавили журналістів та викликали активну дискусію виступаючих.

    Так, заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк зазначив, що суть питання ховається у визначенні реальної мінімальної зарплати, яка на сьогоднішній день майже на 30% нижча, ніж встановлений прожитковий мінімум.

    «Складається враження, що Верховна Рада, дивлячись ... Читати далі »
    Переглядів: 349 | Додав: adminbar | Дата: 23.01.2013

    94 роки тому з волі українського народу, його одвічного прагнення жити в єдиній незалежній державі було проголошено Акт Злуки Української та Західноукраїнської Народних Республік, почалося творення соборної Української держави.
    Свобода та соборність нерозривно пов’язані. По-справжньому вільним і нездоланним може бути лише єдиний народ.
    Офіційно в Україні День соборності відзначався з 1999 року.
    Свято встановлено в Україні «…враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…» згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.
    У цей день також прийнято згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на ... Читати далі »
    Переглядів: 312 | Додав: adminbar | Дата: 22.01.2013

    За церковним календарем 20 січня православні українці відзначили Післясвято Богоявлення та Собор Предтечі й Хрестителя Господнього Іоанна – останній день новорічних свят.

    І з цього дня вже переходять до звичайного трудового ритму. У народі цей час називається Посвятки. Починаються зимові М'ясниці, або М'ясоїд.

    До самої Масляної можна засилати сватів та справляти весілля. З Івана Хрестителя жінкам уже дозволялося шити і прясти, а отже, виконувати й іншу роботу. І господині діставали свої починки (полотно, нитки), які перед Різдвом ховалися подалі від гріха, «щоб лихий ниток не плутав».

    Не випадково залишилося прислів’я: «Після Івана Предтечі хто не робить, того б’ють у плечі» або «Прийшов Іван Предтеча та й забрав свята на плечі».

    У ці дні спостерігали за пог ... Читати далі »
    Переглядів: 346 | Додав: adminbar | Дата: 21.01.2013

    Переглядів: 515 | Додав: adminbar | Дата: 18.01.2013

    Переглядів: 391 | Додав: adminbar | Дата: 18.01.2013

    Профілактичні медичні огляди учнів – важливий елемент навчального процесу. Вони спрямовані не лише на виявлення патологій, але й на попередження захворювань у школярів. Як свідчать дослідження, батьки часто нехтують повноцінними оглядами своїх дітей у поліклініках і приносять формальні довідки. 14 січня Уряд прийняв постанову, якою вніс зміни до пункту 4 Порядку здійснення медичного обстеження учнів загальноосвітніх навчальних закладів і повернув профілактичні медичні огляди учнів у навчальні заклади. Згідно з цим документом, щорічні медогляди школярів проводитимуться медичними працівниками безпосередньо у школах. Це дасть змогу виявляти схильності до захворювань на ранніх етапах та проводити профілактику. Таку ініціативу підтримують батьки, адже на загальноукраїнських батьківських інтерне ... Читати далі »
    Переглядів: 348 | Додав: adminbar | Дата: 17.01.2013

    Виходячи з того, що реалізація трудових прав працівників залежить перш за все від їх знання, а також враховуючи практичну зацікавленість багатьох працюючих освітян, які мають дітей, у можливості отримання додаткових відпусток, пропонуємо роз'яснення щодо порядку надання додаткових соціальних відпусток.

    Відповідно до ст. 19 Закону України «Про відпустки» № 504/96-ВР (далі Закон № 504/96-ВР) жінці, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину-інваліда, або яка усиновила дитину, одинокій матері, батьку, який виховує дитину без матері (у тому числі, й у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла дитину під опіку, надається щороку додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неро ... Читати далі »
    Переглядів: 513 | Додав: adminbar | Дата: 17.01.2013

    « 1 2 ... 124 125 126 127 128 ... 155 156 »
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz