КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Баришівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930


    Пошук

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 17:01

    Головна » 2017 » Листопад » 28 » Профспілкові пропозиції щодо прожиткового мінімуму – враховано Комітетом ВРУ
    21:00
    Профспілкові пропозиції щодо прожиткового мінімуму – враховано Комітетом ВРУ

      Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення    на своєму засіданні, що відбулося 15 листопада 2017 року, прийнято рішення щодо формування       прожиткового мінімуму на 2018 рік і кореляцію його розміру з фактичними споживчими цінами,     врахувавши при цьому позицію профспілок.

      Під час засідання було відмічено низку проблем, які нівелюють функцію прожиткового мінімуму   як основоположного інструменту соціальної політики. Серед них, зокрема, невідповідність   пропонованого у проекті закону про Державний бюджет України на 2018 рік розміру   прожиткового мінімуму реальній вартісній величині споживчого кошику, використання застарілих норм і складу наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг попри їх нещодавній перегляд і затвердження, а також застосування недосконалих методологічних підходів у визначенні прожиткового мінімуму.

    Зокрема, на сайті Комітету повідомляється, що члени Комітету звернули увагу, що кожного року встановлення цього соціального стандарту є очікуваним і важливим для мільйонів громадян нашої країни, адже на його основі розраховуються розміри мінімальних гарантій в оплаті праці та соціальному захисті найвразливіших верств населення: пенсіонерів, малозабезпечених, сімей з дітьми та інших.

    За словами посадовців, прожитковий мінімум як визначальний показник рівня життя населення України повинен забезпечувати кожному реалізацію конституційної гарантії на достатній життєвий рівень та реальний захист від бідності, об’єктивно враховуючи потреби людей в сучасних умовах існування.

    У той же час, основним і надійним підґрунтям цього є забезпечення високих темпів розвитку економіки нашої країни. Саме в цьому напрямі мають бути зосереджені спільні зусилля парламентарів, урядовців, роботодавців і профспілок за активної участі громадськості.

    Переглядів: 271 | Додав: adminbar | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz