КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Баришівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Березень 2019  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031


    Пошук

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 22:41

    Головна » 2019 » Березень » 1 » Профспілка і ОТГ- виклики, перспективи та шляхи вирішення
    00:27
    Профспілка і ОТГ- виклики, перспективи та шляхи вирішення
     
    Профспілка і ОТГ- виклики, перспективи та шляхи вирішення
    28 лютого 2019 року відбулось засідання ради Київської обласної організації Профспілки з порядком денним «Про роботу виборних органів організаційних ланок Київської обласної організації Профспілки в умовах реалізації Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад»
    У своїй доповіді голова обласної організації Профспілки Цикалюк А.Д. акцентував увагу присутніх на актуальних питаннях взаємодії з представницькими органами ОТГ, як новими соціальними партнерами, збереження цілісності , структури та членства обласної організації Профспілки в умовах створення та функціонування ОТГ.
    Було відзначено, що станом на 1 січня 2019 р. році в області створено і розпочали свою діяльність 16 ОТГ, у тому числі: 6 - міських, 3 селищних та 7 сільських територіальних громад, що складає 55% від їх запланованої (29 ОТГ) кількості. 
    У зв’язку з цим зі спільної власності територіальних громад районів у власність відповідних об’єднаних територіальних громад було передано 123 загальноосвітніх та позашкільної освіти навчальних закладів. 
    Також у громадах, функціонує 53 заклади дошкільної освіти та 8 освітніх установ. 
    При створенні територіальних громад структура обласної профорганізації залишилася принципово незмінною. На цій основі необхідно її лише вдосконалювати, робити гнучкішою систему соціального партнерства.
    Враховуючи перспективу розширення мережі громад у 2019-2020 роках, виборним профорганам необхідно вчасно зорієнтуватися й залишитися дієвими і активними впливовими та солідарними
    Як наголосив доповідач, питання подальшого розвитку соціального діалогу в ОТГ розглядається як основний метод цивілізованого вирішення спірних питань, як дієвий механізм соціальної стабільності в трудових колективах.
    Формування ділових стосунків між організаціями Профспілки, адміністраціями закладів освіти та представницькими органами ОТГ в рамках соціального партнерства є для виборних профорганів основою для подальшої плідної співпраці. 
    Профспілкова сторона, як суб’єкт переговорного процесу, займає конструктивну позицію щодо збереження діалогу з соціальними партнерами в рамках існуючих колективно - договірних домовленостей. 
    Сторони прагнуть зберегти дію та позиції закладені в існуючих колективних договорах та Угодах, які реально впливають на соціально-економічне положення членів Профспілки
    Досягнута принципова позиція щодо дії колдоговорів в навчальних закладах та установах освіти територіальних громад, їх подальший розвиток та підвищення ролі соціального партнерства через удосконалення форм і методів взаємодії організацій Профспілки з ОТГ в процесі прийняття управлінських рішень, домагаючись при цьому забезпечення законодавчо визначених прав освітян. Соціальний діалог в ОТГ розглядається як основний метод цивілізованого вирішення спірних питань, як дієвий механізм соціальної стабільності в трудових колективах.
    Керівники ОТГ та керівники відділів освіти визнають первинні профспілкові організації, районні організації Профспілки, як соціальних партнерів.
    В обговоренні доповіді взяли участь голови, Бучанської міської ( Жучкова І. В.), Баришівської (Ворона В.І.), Броварської (Касянчук В.С.), П-Хмельницької (Каменська Н.Г.), Тетіївської (Дімова М.С.), Бородянської(Домбровський В.Н.) районних організацій Профспілки де вже створені територіальні громади.
    Колеги поділились досвідом співпраці з керівництвом відділів освіти та головами ОТГ, щодо домовленостей про доцільність збереження існуючої структури профспілкових організацій, вирішення спільних інтересів шляхом діалогу, взаєморозуміння і поваги соціальних партнерів один до одного 
    Члени ради висловили впевненість, що думки та ідеї, які прозвучали під час засідання, допоможуть виборним профспілковим органам конструктивно співпрацювати з ОТГ на захист прав та інтересів працівників галузі, авторитет та організаційне зміцнення Профспілки.
    Рада обласної організації Профспілки висловила впевненість, що виборні профспілкові органи маючи реальні механізми та повноваження, спільно з органами управління освітою та представницькими органами ОТГ, зможуть сформувати новий тип відносин в процесі децентралізаційних процесів. 
    Організаційні ланки обласної організації Профспілки, готуючись до звітно-виборної кампанії 2019–2020 років, зобов’язані зробити все можливе для підвищення авторитету Профспілки. Це вимагає підвищення відповідальності, конкретних і дієвих перетворень, досягнення результативності у роботі виборних профспілкових органів усіх рівнів.
     

    Профспілка і ОТГ- виклики, перспективи та шляхи вирішення Профспілка і ОТГ- виклики, перспективи та шляхи вирішення Профспілка і ОТГ- виклики, перспективи та шляхи вирішення Профспілка і ОТГ- виклики, перспективи та шляхи вирішення



     

     

    Переглядів: 238 | Додав: adminbar | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz