КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Баришівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Липень 2018  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031


    Пошук

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 15:04

    Головна » 2018 » Липень » 12 » Як підтвердити сільський коефіцієнт: роз’яснення МОН
    16:19
    Як підтвердити сільський коефіцієнт: роз’яснення МОН
     
     

    Як підтвердити сільський коефіцієнт: роз’яснення МОН

    Вступники, що претендують на отримання сільського коефіцієнта, можуть крім визначеної Довідки про реєстрацію місця проживання особи завантажувати в кабінет інші документи, що підтверджують термін їх реєстрації в селі. Це треба робити тоді, коли фактичний термін реєстрації вступника в селі перевищує 2 роки, однак в реєстрі, на основі якого видається Довідка, інформація про це відсутня.

    Таке роз’яснення надає Міністерство освіти і науки України у відповідь на запити вступників, що зіштовхнулися з описаною ситуацією. Відповідний лист МОН був розісланий 6 липня 2018 року в усі виші та ДП «Інфоресурс».

    «Термін реєстрації вступника у селі вказується у Довідці про реєстрацію місця проживання особи, оформленій відповідно до додатку 13 Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 207. При цьому у разі, якщо визначений у довідці термін реєстрації (який використовує інформацію з реєстру) становить менше двох років, але термін фактичної реєстрації більший двох років, то для прийняття рішення щодо надання вступнику права на використання сільського коефіцієнту, Приймальними комісіями можуть враховуватись інші документи, що підтверджують реєстрацію вступника у селі», – йдеться в листі.

    Такими документами можуть бути, наприклад, витяг з будинкової (домової) книги, довідка з обласного відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання Державної міграційної служби з інформацією з картки реєстрації місця проживання одного з батьків (у разі зазначення в цій картці відомостей про дитину та надання копії свідоцтва про народження) тощо.

    У листі наголошується, що завантажувати Довідку та інші документи, що підтверджують реєстрацію, в електронний кабінет потрібно одним файлом.

    Нагадуємо, що цього року для вступників з сіл діє сільський коефіцієнт, розмір якого становить 1,02 (та 1,05 – для вступу на спеціальності галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство»). СК можуть отримати ті вступники, що зареєстровані в селах не менше 2 років до дня завершення подання заяв про вступ та які здобули повну загальну середню освіту в школах на території сіл.

    Сільський коефіцієнт не поширюється на селища міського типу.

    Переглядів: 284 | Додав: adminbar | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz