КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Баришівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930


    Пошук

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 07:11

    Головна » Архів матеріалів
    В Україні змінився принцип фінансування загальноосвітніх навчальних закладів. Відтепер фінансове забезпечення всіх українських шкіл здійснюватиметься за принципом надання освітньої субвенції. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа центрі повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун. За її словами, зміна системи фінансування шкіл викликана необхідністю забезпечення рівного фінансування всіх навчальних закладів незалежно від регіону. "Раніше школи фінансувалися з місцевих бюджетів. За великим рахунком це означало те, що місцеві бюджети виділяли ті кошти які в них є, а якщо раптом у них коштів не вистачає, то в рамках субвенції їм надходили кошти, щоб дофінансувати те чого їм не вистачає", - зазначила перший заступник міністра освіти. Вона повідомила, що ... Читати далі »
    Переглядів: 304 | Додав: adminbar | Дата: 20.01.2015

    Статтею 27 Закону України „Про загальну середню освіту” передбачено, що педагогічному працівнику-призовнику, який має вищу педагогічну освіту і основним місцем роботи якого є загальноосвітній навчальний заклад, надається відстрочка від призову на строкову військову службу на весь період його роботи за спеціальністю. Законом України „Про внесення змін до Закону України „Про загальний військовий обов’язок і військову службу” від 4 квітня 2006 року цей Закон викладено в новій редакції. В Законі зазначено, що відстрочка від призову на строкову військову службу для продовження професійної діяльності надається педагогічним працівникам з повною вищою освітою, основним місцем роботи яких є загальноосвітні навчальні заклади, за умови повного навантаження на займаній посаді, - на весь період їх роб ... Читати далі »
    Переглядів: 917 | Додав: adminbar | Дата: 15.01.2015

    Міністерство освіти і науки України доручило департаментам (управлінням) освіти і науки обласних та Київської міської державних адміністрацій довести до відома керівників дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх навчальних закладів, структурних підрозділів професійно-технічних та вищих навчальних закладів заходи щодо забезпечення безпеки під час навчально-виховного процесу. Зокрема, з метою здійснення заходів безпеки у місцях перебування дітей та студентської молоді в навчальних закладах МОН зобов’язує постійно проводити роз’яснювальну роботу з учнями, студентами, працівниками навчальних закладів та батьківською громадськістю щодо правил поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів за участю співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій та правоохоро ... Читати далі »
    Переглядів: 352 | Додав: adminbar | Дата: 13.01.2015

    ЦК Профспілки працівників освіти і науки України спрямував лист до Міністра соціальної політики України Павла Розенка та голови ФПУ Григорія Осового з приводу ситуації, що склалася в галузі освіти з фінансуванням санаторіїв-профілакторіїв у зв’язку з набуттям чинності з 1 січня 2015 року Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» від 28.12.2014 № 77-VIII. За інформацією, яка надходить від організаційних ланок Профспілки, на місцях фактично припинено фінансування за рахунок Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності витрат на утримання санаторіїв-профілакторіїв, у тому числі на оплату праці працівникам. У листі ЦК Профспілки прос ... Читати далі »
    Переглядів: 334 | Додав: adminbar | Дата: 13.01.2015

    З 1 січня 2015 року набрав чинності Закон України від 28.12.2014 № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи». Вказаним законом, зокрема, викладено у новій редакції статтю 266 Податкового кодексу України, якою регулюється оподаткування нерухомого майна. Новою нормою податкового кодексу передбачається введення податку на нежитлову нерухомість. Повноваження щодо встановлення ставки податку делеговані місцевим органам влади. Органам місцевого самоврядування рекомендовано до 1 лютого 2015 року переглянути рішення щодо встановлення на 2015 рік податку на житлову нерухомість, а також прийняти та оприлюднити рішення щодо встановлення у 2015 році податку на об'єкти нежитлової нерухомості. Платниками податку є фізичні т ... Читати далі »
    Переглядів: 412 | Додав: adminbar | Дата: 13.01.2015

    Законом України від 28.12.2014 № 77-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» (набрав чинності 1.01.2015) посилено відповідальність роботодавців за порушення законодавства про працю. Зокрема, відповідно до статті 265 КЗпП, яку викладено в новій редакції, юридичні та фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі: – фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати ЄСВ – ... Читати далі »
    Переглядів: 317 | Додав: adminbar | Дата: 13.01.2015

    Верховна Рада 29 грудня ухвалила Закон "Про внесення змін і визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" (№ 1577), яким визначено, що мережу методичних кабінетів в галузі освіти буде оптимізовано, а видатки на їх утримання скорочено. Зокрема, презентуючи проект закону прем’єр Арсеній Яценюк зазначив, що під час обговорення документа відбувалася дискусія стосовно необхідності ліквідації методичних кабінетів відділів освіти. "Прийняли наступне рішення - обласним державним адміністраціям та органам місцевого самоврядування оптимізувати мережу методичних кабінетів в галузі освіти та скорочення видатків на їх утримання", - повідомив прем’єр. Як відомо, Міністерство освіти і науки неодноразово зверталося в т.ч. до керівників методичних кабінетів та центрів з вимог ... Читати далі »
    Переглядів: 349 | Додав: adminbar | Дата: 13.01.2015

    23 грудня 2014 року, у Києві розпочалася Всеукраїнська акція протесту профспілок у зв’язку з прийняттям антисоціальних рішень Уряду, наступом на конституційні права працюючих при формуванні Державного бюджету України на 2015 рік. Освітяни підтримали солідарну акцію ФПУ і приєдналися до багатотисячного загону – представників регіональних профоб'єднань, підвідомчих установ, громадських організацій соціальної спрямованості. Профспілка працівників освіти і науки України неодноразово висловлювала своє занепокоєння станом фінансування галузі «Освіта» та намаганням Уряду звузити права і гарантії працівників навчальних закладів, студентів. І сьогодні біля стін Верховної Ради України, Уряду освітяни озвучать свої вимоги щодо недопущення прийняття антиконституційних змін до Основного Закону Україн ... Читати далі »
    Переглядів: 354 | Додав: adminbar | Дата: 24.12.2014

    19 грудня 2014 року Президією Федерації профспілок України прийнято рішення про проведення Всеукраїнської акції протесту профспілок 23 грудня 2014 року у зв’язку з прийняттям антисоціальних рішень Уряду. Всеукраїнська акція протесту профспілок відбудеться у м.Києві шляхом пікетування Верховної Ради України за умови нереагування Уряду на звернення профспілок та непроведення переговорів з профспілками й роботодавцями з питань зняття загроз і наступу на конституційні права працюючих при формуванні Державного бюджету України на 2015 рік.
    Переглядів: 280 | Додав: adminbar | Дата: 22.12.2014

    Це свято любові і душевної теплоти! У цей день навіть дорослі починають вірити в чудеса, а діти з нетерпінням чекають ранку, щоб заглянути під подушку або чарівний чобіток, адже так приємно знайти в ньому подарунки. Нехай це свято наповнить ваш будинок щастям, теплотою і любов'ю, а ваше життя зробить яскравим! Зі святом всіх вас!
    Переглядів: 341 | Додав: adminbar | Дата: 19.12.2014

    « 1 2 ... 97 98 99 100 101 ... 155 156 »
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz