КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Баришівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930


    Пошук

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 20:33

    Головна » Архів матеріалів
    У Міністерстві освіти та науки відбулося засідання робочої групи щодо розвантаження надмірно ускладнених навчальних програм для початкової школи. За словами заступника міністра освіти Павла Полянського, через надмірне та ні науково, ні дидактично не виправдане навантаження у школі діти втрачають мотивацію до навчання, а вчителі – до викладання. Він зазначив, що навчальні програми нерідко передбачають такі вимоги до дітей, які значно перевищують параметри Держстандарту початкової освіти. До цього додається велика кількість предметів, багато з яких - "одногодинні"; чи не щоуроку вчитель змушений навчати дітей новій темі. Адже головне завдання педагога у початковій школі – зацікавити і навчити школяра, а не "вичитати" запланований матеріал. Полянський повідомив, що подолання такого стану - не ... Читати далі »
    Переглядів: 314 | Додав: adminbar | Дата: 21.11.2014

    ЦК Профспілки працівників освіти і науки України спрямував лист до Президента України Петра Порошенка, у якому, від імені майже двох мільйонів працівників навчальних закладів та установ освіти і науки, пенсіонерів, студентів, учнів та інших осіб, які навчаються у вищих та професійно-технічних навчальних закладах, висловлено глибоке обурення діями Уряду, спрямованими на порушення їхніх трудових прав та соціально-економічних інтересів. Члени Центрального комітету висловлюють занепокоєння з приводу недостатності обсягів на освіту в проекті Державного бюджету на 2015 рік. За наявною інформацією в останньому законопроекті не передбачається зростання розміру мінімальної заробітної плати та посадового окладу працівника першого тарифного розряду ЄТС. Грошовий розрив між цими величинами, почин ... Читати далі »
    Переглядів: 303 | Додав: adminbar | Дата: 18.11.2014

    Відповідна вимога викладена у листі МОН, що підписаний заступником міністра освіти Павлом Полянським та адресований департаментам освіти і науки в регіонах, обласним державним адміністраціям та інститутам післядипломної педагогічної освіти. Реакція міністерства викликана зверненнями педагогічних працівників з приводу надання роз'яснень щодо вимог до здійснення вчителем науково-дослідницької діяльності та пошукової роботи. У Міністерстві освіти наголошують, що перелік завдань, обов'язків і кваліфікаційних вимог, які висуваються до шкільного учителя кваліфікаційними характеристиками професій педагогічних та науково-педагогічних працівників навчальних закладів не містить завдань щодо здійснення вчителем науково-дослідницької та пошукової діяльності. Також у відомстві акцентують увагу освіт ... Читати далі »
    Переглядів: 332 | Додав: adminbar | Дата: 18.11.2014

    Міністерство освіти планує максимально скоротити кількість навчальних матеріалів для школи, які необхідно грифувати. На цьому наголосив заступник міністра освіти Павло Полянський під час зустрічі із книговидавцями та експертами Інституту інноваційних технологій. Під час зустрічі було обговорено проект нового Положення про грифування навчальної літератури для середньої загальноосвітньої школи. "Гриф надаватимуть лише тим навчальним матеріалам, що є обов’язковими для учня. Необов’язкові компоненти видавець може самостійно розробляти, видавати та, відповідно, нестиме відповідальність за їхню якість", - зауважив заступник міністра. Він повідомив, що від грифування планують звільнити навчальні програми, атласи, збірники диктантів, тестових завдань та контрольних робіт, словники для учнів, до ... Читати далі »
    Переглядів: 306 | Додав: adminbar | Дата: 18.11.2014

    6 листопада 2014 року відбулася робоча зустріч голови Київської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України А. Цикалюка, директора Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Н. Клокар та директора Департаменту фінансів КОДА Л. Карамушки з питань, піднятих в попередній зустрічі. Сторони домовилися, що виплата освітянам коштів за престижність праці буде відновлена в тих містах і районах, де ці виплати були призупинені. Також було досягнуто домовленість, надати рекомендації місцевим органам влади, керівникам установ та закладів освіти, не допускати випадків примусового відправлення працівників у відпустки за власний рахунок.
    Переглядів: 389 | Додав: adminbar | Дата: 10.11.2014

    Постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2005 року № 823, затверджено Порядок надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку. Цей порядок прийнято на підставі статті 25 Закону України «Про охорону дитинства» нормами якої гарантовано дітям, які внаслідок смерті батьків, позбавлення батьків батьківських прав, хвороби батьків чи з інших причин залишилися без батьківського піклування, право на особливий захист і допомогу з боку держави. Цією постановою у 2013 році встановлено одноразову допомогу дітям – сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування 1810 гривень на одну дитину Кошти для виплати одноразової допомоги передбачаються у державному бюджеті відповідно до обсягів міжбюджетних трансфертів ... Читати далі »
    Переглядів: 409 | Додав: adminbar | Дата: 06.11.2014

    Прес-конференція ФПУ «Профспілки висунули протестні вимоги – як відреагувала влада?» Саме за такою темою 21 жовтня 2014 року в Інформаційній агенції «Укрінформ» відбулася прес-конференція. Спікерами прес-конференції виступили Григорій Осовий – Голова Федерації профспілок України, Валерій Мамченко – заступник Голови Профспілки працівників вугільної промисловості, Валерій Гейко – керівник лабораторною службою CEC Деснянського району м. Києва, Марія Смирнова – голова профкому столичного дошкільного навчального закладу № 95, Олександр Леонов – начальник управління планування та виконання бюджету Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Розпочинаючи роботу Григорій Осовий повідомив журналістів про те, що на Всеукраїнському форумі профспілок, яки ... Читати далі »
    Переглядів: 288 | Додав: adminbar | Дата: 22.10.2014

    « 1 2 ... 100 101 102 103 104 ... 155 156 »
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz